Långfärdsskridsko lockar allt fler

Publicerad

– Man får nog ha lite tålamod för att få till det, säger Sofia Hallerbäck och skrattar. Hon är en av dem som på söndagen testade långfärdsskridsko för första gången.

Det gjorde hon på Mariebergsviken i Karlstad, där medlemmar från långfärdsskridskoklubben Solstaskäret var på plats för att träffa både medlemmar och andra som är nyfikna på att prova på. Med sig hade de bland annat långfärdsskridskor och pjäxor. Både för dem som ville pröva för första gången och för dem som kanske åker på gammal utrustning och vill testa nytt.

Den som vill känna sig tryggare på isen kunde också få lära sig mer om hur livlinan ska sitta och var isdubbarna ska vara. Och intresset för långfärdsskridskor har vuxit i de senaste åren.

– Jag tror faktiskt att det bland annat är pandemin som gjort att folk nu oftare söker sig till utomhusaktiviteter, säger Magnus Erikson, ledare i Solstaskäret.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.