Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Skridskoåkaren ska ha gett sig ut för att åka på Östra Silen i Årjängs kommun och sedan dess inte återvänt. Foto: SVT

Skridskoåkare försvunnen efter tur på isen i Årjäng

Uppdaterad
Publicerad

Sökandet efter den försvunna skridskoåkaren kommer att återupptas på lördag. Då kommer bland annat dykare att söka i den vak som upptäcktes under torsdagen. Där han man hittat några av mannens tillhörigheter.

Det var efter 15-tiden larmet kom in till SOS räddningsregion Bergslagen om en misstänkt drunkningstillbud på Östra Silen i Årjängs kommun. Enligt räddningstjänsten var det en person som hade gett sig ut och åkt skridskor på isen och inte återvänt.

Klockan 16.20 var räddningstjänsten framme vid platsen och har inledde sök med bland annat drönare. Då fanns inga tecken på att någon hade gått genom isen.

– En vak har hittats och man har gått ut med en ytbärgare. Även polisen är på plats för att biträda räddningstjänsten, sa larmoperatören vid 17-tiden på torsdagen.

Klockan 18.15 avslutade räddningstjänsten sin insats och lämnade över ansvaret till polisen.

På polisens hemsida står under fredagen att några av den försvunne mannens tillhörigheter anträffats vid vaken. Dykare från sjöpolisen kommer senare under fredagen eller i helgen att dyka vid platsen. Polisens anser det sannolikt att mannen åkt ner i vaken och därefter inte lyckats ta sig upp på isen igen.

Mannen som är i 80-årsåldern är en norsk medborgare vars anhöriga har underrättats om omständigheterna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.