Misstänkt farligt föremål hittat i Grums

Uppdaterad
Publicerad

På måndagsmorgonen kom det initialt ett larm om en explosion utomhus i Grums, men enligt polisen handlar det om ett misstänkt farligt föremål. Nationella bombskyddet är inkallat.

– Vi har spärrat av ett område och utrymt den aktuella fastigheten, säger Diana Qudhaib, polisens presstalesperson.

Klockan 05:01 rapporterar SOS Alarm om händelsen, en explosion som ska ha inträffat utomhus i stadsdelen Östermalm i Grums. Uppgifterna drogs strax efter klockan sex tillbaka av räddningstjänsten.

– Det är inget larm om explosion, utan polisen har hittat ett föremål där de behöver räddningstjänsten för att ta sig fram.

Enligt polisen har ett misstänkt farligt föremål anträffats utanför en bostad. De har spärrat av ett område på ungefär 100 meter och utrymt fastigheten. Boende inryms på närliggande fastigheter.

Nationella bombskyddet inkallat

När SVT Värmland kommer till platsen möter vårt team boende som har evakuerats från sina hus.

– Min granne säger att det ligger en bomb på hans trappa, säger en kvinna vi möter.

Vid klockan 8:20 var bombskyddet på plats i Grums för att undersöka föremålet. Bombskyddet beslutade att komma till Grums efter att polisen skickat bilder på föremålet. En bombrobot skickades fram för att spränga föremålet.

Efter sprängningen meddelar polisen att föremålet inte bedöms ha varit farligt.

Händelsen klassas som grovt olaga hot.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.