Larm om gasutsläpp i Säffle

Uppdaterad
Publicerad

Vid 12-tiden på onsdagen kom ett larm om gasutsläpp i Säffle. Ganska omgående kunde dock konstateras att läckaget har avstannat och ingen mer gas kommer att spridas.

Enligt polisenregion Bergslagen uppger Räddningstjänsten att det inte föreligger någon fara för allmänheten som befinner sig utanför avspärrningarna.

Det var ett utsläpp av svaveldioxid från en tank på 160 kubik vid Forskningsvägen som orsakade stort pådrag i Säffle vid lunchtid. Räddningsstyrkor från fem stationer kallades till platsen och trafiken stoppades i närheten av läckaget.

Klockan 12:55 uppdaterade polisregion Bergslagen att läckaget har skett genom ett brott på ett rörsystem med att det nu är avstannat och att ingen mer gas kommer att spridas.

Ingen fara för allmänheten

Räddningstjänsten bedömer att det inte föreligger någon fara för allmänhet som befinner sig utanför avspärrningarna och det finns inga rapporter om personskador.

Svaveldioxid är en färglös, giftig och icke brännbar gas med stickande lukt och sur smak. Enligt giftinformation.se är symtom vid exponering främst hosta, andnöd, bronkospasm, syresättningsproblem och i uttalade fall toxiskt lungödem.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer