Krock mellan tåg och motorcykel i Arvika. Foto: Bengt Andersson/Arvikafotografen

Krock mellan tåg och motorcykel i Arvika – en person avliden

Uppdaterad
Publicerad

Ett tåg och en motorcykel kolliderade mellan Jössefors och Arvika på en obevakad övergång. På motocrossen färdades en man i 20-årsåldern, han fördes till sjukhus men hans liv gick inte att rädda, enligt polisen.

Larmet om en tågolycka mellan Jössefors och Arvika kom klockan 16:58 under fredagen. Enligt polisen är det en en man i 20-årsåldern på en motocross, som har blivit påkörd av ett tåg.

Räddningstjänst, polis och ambulans larmades till platsen. En person transporterades iväg i ambulans till sjukhus.

Strax efter halv sju gick polisen ut med att mannen avlidit och att anhöriga är underrättade.

Tågtrafiken stoppades

Enligt Räddningsregion Bergslagen så är tågtrafiken stoppad mellan Arvika och Åmotfors och det är också begränsad framkomlighet i vägtrafiken, då vägen löper parallellt med järnvägen.

Det är väg 172 från Kärrmossen till Jössefors i riktning mot Bengtsfors som har stor trafikpåverkan, efter olyckan som ska ha skett i en plankorsning, det skriver Trafikverket på sin hemsida. Vägtrafiken tros kunna flyta på normalt igen vid 19:30.

Tågstoppet kunde hävas vid 18:11.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.