Lars-Eric Samuelsson avliden

Uppdaterad
Publicerad

Radioprofilen Lars-Eric Samulesson är död. Lars-Eric Samuelsson skrev många böcker men blev mest känd som programeledare i Sveriges radios Trädgårdsdags som han ledde tillsammans med Ulf Schenkmanis. Lars-Eric Samuelsson blev 89 år.

Smålänningen Lars-Eric Samuelsson lockades till Värmland genom ett jobb som trädgårdskonsulent på Hushållningssällskapet. Han blev senare känd med stora delar av den trädgårdsintresserade befolkningen genom sin mångåriga medverkan i radioprogrammet Trädgårdsdags. Han gjorde dessutom flera direktsändningar i radio från Bokmässan och andra platser i landet och spred sin kunskap om vår flora.

Lars-Eric Samuelsson medverkade även återkommande i Sveriges Television, bland annat tillsammans med Ulf Schenkmanis i programmet Gomorron Sverige och i Tvärsnytt på den tiden programmet sändes för värmlänningarna. Dessutom åkte han runt och höll föredrag:

– Han var en oerhört flitig föredragshållare som reste land och rike runt och spred både kunskap och glädje som trädgårdsambassadör, säger SVT-medarbetaren Karin Lorentz som är gammal vän till Lars-Eric Samuelsson.

År 2006 erhöll han professors namn, vilket är en titel som en regering eller statschef beslutar att ge en företrädare för kulturlivet som gjort utomordentliga insatser eller äldre välmeriterad akademiker.

Lars-Erik Samuelsson avled i onsdags, 89 år gammal, efter en tids sjukdom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.