Socialdemokraternas försök att få till en majoritet tillsammans med Centern, Liberalerna och miljöpartiet misslyckades. Foto: SVT

Larsson (S): ”Det är beklagligt”

Publicerad

Socialdemokraternas Linda Larsson känner besvikelse idag, när Alliansen idag presenterade det nya minoritetsstyret tillsammans med Miljöpartiet.
– Det är klart jag är besviken.

Att Miljöpartiet lovade samarbete med Socialdemokraterna men sen vände tillbaka Alliansen och bildade ett styre, kom som en överraskning för Linda Larsson (S),

– Jag fick vet att Alliansen och Miljöpartiet skulle fortsätta styra idag på morgonen. Jag vet inte om det var någon särskild fråga som avgjorde detta.

Socialdemokraterna i Karlstad har de senaste veckorna enligt Larsson haft samtal med samtliga partier utom Sverigedemokraterna och Moderaterna.

– Vi har haft flera olika konstellationer. Vi presenterade ett förslag för Centerpartiet, Liberalerna och KD som innebar högre ambitioner för Karlstad, så att Karlstad verkligen blir den motor som Värmland behöver och också bli en spelare på nationell nivå. Jag är övertygad att Karlstad behöver ett mer modernt och framtidsinriktat styre. Nu blir det tyvärr inte så, säger Linda Larsson (S).

Att Miljöpartiet skiftat läger till och från vill Larsson inte kommentera. Men det blå-gröna minoritetsstyret som nu bildas, tycker hon är besvärligt.

– För fyra år sen kunde Alliansen tillsammans med (MP) styra i majoritet, något som är bra för en kommun. Nu väljer man att fortsätta trots att man är en minoritet, det tycker jag är beklagligt. Nu behöver man söka stöd i varje enskild fråga, för att vara säker på att få igenom sin politik.

Känner du dig lurad?

– Nej, det gör jag inte. Det är så här förhandlingar är. Det gick inte Socialdemokraternas väg den här gången.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer