Foto: Arkivbild TT

Läsarnas reaktioner på bluffakturorna

Publicerad

På SVT Nyheter Värmlands Facebooksida har flera läsare reagerat på avslöjandet att landstinget under fem års tid har lagt nästan 500 000 kronor på bluffakturor.
”Det är alltid lätt att vara oansvarig med pengar när man personligen inte står för notan,” skriver en person.

Många har reagerat på nyheten att landstinget i Värmland har betalat närmare en halv miljon kronor till företag som skickat rena bluffakturor under fem års tid.

”Känner man sig så högt uppsatt att man inte behöver tänka efter innan man handlar?” undrar Ulla.

Flera menar att det behövs ett bättre kontrollsystem för att se till att pengarna går dit de ska. ”Det borde vara en annan struktur för att hålla mer koll på att rätt vara och antal kommer till rätt ställe!” skriver Kicki.

Efterlyser ansvar

Andra tror att neddragningar på administration kan ha gjort att kontrollen försämrats. ”Så går det när man tror att administratörer inte behövs,” skriver Maria.

Sedan bedrägerierna upptäcktes för två år sedan har landstinget skärpt sina rutiner och kontrollerna ska ske oftare mot listor som varnar för oseriösa företag.

”Det skylls alltid på fel rutiner. Hur vore det med ansvarskänsla och kunskap i det man är satt att utföra?” skriver Sture.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer