En person blev allvarligt skadad i samband med krocken öster om Värnäs och fördes med ambulanshelikopter till sjukhus. Foto: Räddningstjänsten Sunne/Torsby

Lastbil och personbil i krock vid Stöllet

Uppdaterad
Publicerad

En lastbil krockade med en personbil på E16/E45 norr om Stöllet i norra Värmland på fredagsmorgonen.

Tre personer var inblandade i den allvarliga olyckan och en person uppges vara allvarligt skadad.

Krocken inträffade i höjd med Värsjön, cirka åtta kilometer öster om Värnäs, där det var väldigt halt på platsen.

– Det var extremt dåligt väglag, till och med räddningsresurserna hade problem att ta sig fram, säger polisens presstalesperson Lars Hedelin.

En person skadades allvarligt i krocken och fördes med ambulanshelikopter till sjukhus. En person fick åka vanlig ambulans medan en tredje, lastbilschauffören, ej behövde vård.

Omkörningsolycka

Initialt kom uppgifter om att det handlade om en frontalkrock men det reviderades i efterhand.

– Det var en omkörningsolycka där en personbil skulle köra om en lastbil i riktning mot Stöllet. Bilen fick därefter sladd på det glashala väglaget. Skadorna i bilens front orsakades troligen av en sten i slänten som bilen for in i innan den åkte ut på vägbanan igen, berättar Peter Bergström, räddningschef i Sunne och Torsby.

Vägen mellan Värnäs och Malung är nu åter öppen för trafik och Trafikverket har varit ute och halkbekämpat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.