En man död efter olycka – lastbilschaufför gripen

Uppdaterad
Publicerad

En lastbil och en personbil krockade vid en påfart mot E18 från E45 söder om Grums.

Under natten mot söndagen meddelade polisen att en man i 50-årsåldern dog i olyckan – och att lastbilschauffören har gripits.

Larmet kom till polisen klockan 20.31 på lördagskvällen.

Lastbilen och personbilen hade då av okänd anledning hamnat i diket.

– Det är en allvarlig olycka. Vi har flera patruller på plats, säger vakthavande befäl Jens auf der Heide, strax efter olyckan.

I personbilen färdades en man i 50-årsåldern och en kvinna i 20-årsåldern. Mannen dog av sina skador. Kvinnan beskrivs som svårt skadad och har tagits till Centralsjukhuset i Karlstad.

En gripen

Lastbilschauffören har gripits av polisen. Han är misstänkt för grovt rattfylleri och vållande till annans död. Även han skadades i olyckan och har tagits till sjukhus.

Exakt hur olyckan har gått till är oklart.

– På något sätt har de krockat men i nuläget är det oklart exakt vad som har hänt, säger Torbjörn Roos, vakthavande befäl vid polisen, vid 3-tiden på natten.

Enligt polisen kommer utredningen att gå vidare under söndagen då fordonen ska bärgas och tas i beslag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.