Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Lastbilen har vält över ett körfält vilket innebär att bilar inte kan ta sig därifrån. – Ja, sådana här olyckor då en lastbil hamnar på fel körbana, det har jag inte varit med om, säger räddningsledare Thomas Hörnström. Hör mer om olyckan i klippet. Foto: SVTVisa alla (4)
Visa alla (4)

Lastbilsolycka på E18 i Karlstad – stökigt i trafiken

Uppdaterad
Publicerad

Det blev totalt stopp i trafiken på E18 i Karlstad i riktning mot Oslo under onsdagsmorgonen. En lastbil låg på sidan över körbanan, efter att den kört in i mitträcket. Enligt polisen var det stökigt i trafiken och bilister har försökt ta omvägar för att komma förbi.

Klockan 07.07 kom ett larm om singelolycka på E18, i höjd med Kasernhöjden i Karlstad.

– Vi har en trailerdragare med släp som har kört i riktning mot Stockholm och fått av okänd anledning hamnat ner i mittväggrenen och kommit över på fel körbana och och sen lagt sig på sidan, säger räddningsledare Thomas Hörnström.

– Bilisterna som kommer och kör i västlig riktning verkar som att de kör åt fel håll för att komma förbi, säger polisens presstalesperson Christina Hallin.

Lastbilschauffören har förts till sjukhus med oklara skador enligt polisen. Foto: SVT

Enligt räddningstjänsten är det bara lastbilen som varit inblandad i olyckan. Chauffören ska ha haft svårt att ta sig ur förarhytten, men varit vaken och talbar.

Enligt polisen är chauffören förd till sjukhus med oklara skador.

Trafiken leds om

Trafiken stod helt still i riktning mot Oslo. Åt andra hållet kryper den fram och bara ett körfält är öppet för trafik. Lastbilen ligger på sidan och läcker dessutom från bränsletanken. Trafiken leds om via Råtorpsrondellen.

Räddningsledaren på platsen, Thomas Hörnström, säger att de inte har någon prognos för när  räddningsarbetet är klart.

– Sådana här olyckor då en lastbil hamnar på fel körbana, det har jag inte varit med om, säger Thomas Hörnström som jobbat på räddningstjänsten sedan 1998.

Uppdatering:

Efter 13-tiden var lastbilen bärgad och enligt räddningstjänsten kommer det ta ytterligare tid för Trafikverkets personal att laga mitträcket.Trafikverkets prognos var att olyckan skulle vara helt uppklarad klockan 15 idag. Vid 13-tiden meddelades att vägen var fullt framkomlig igen.

Olyckan inträffade på E18 i höjd med Kasernhöjden i Karlstad. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer