Foto: SVT

Laxens dag i Forshagaforsen

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagen firades Laxens dag hos Sportfiskarna vid Forshagaforsen. Där kunde både nybörjare och lite mer vana flugfiskare byta erfarenheter och kunskap.

Laxens dag är ett globalt och regionalt initiativ, som Sportfiskarna och Forshagaforsens sportfiskecenter arrangerar lokalt.

– De som kommer hit idag är de som vill lära sig mer om laxen, om laxens vandring och laxens liv, berättar Peter Belin som är kontorschef för Sportfiskarna i region väst.

– Man får lära sig lite om vad det finns för laxar, om hur man pejlar lax med radiosändare. Man får prova på att kasta med laxflugspön och man får lära sig mycket om laxen i just Klarälven, fortsätter Peter Belin.

Laxens år

Söndagens arrangemang ingår i Laxens år som pågår just nu. Ett viktigt år för att vi ska förstå problemen som laxen har just nu, menar Peter Belin.

– Laxen behöver definitivt ett eget år. En del bestånd är ganska svaga och det är problem som måste lyftas och det här året gör man det både lokalt och globalt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer