Ljubica Jasic Modin (SD) Foto: SVT

Ljubica Jasic Modin (SD) polisanmäler

Publicerad

Efter intervjun med SVT polisanmäler nu Sverigedemokraternas Ljubica Jasic Modin hotfulla inlägg på sin Facebook-sida.

– Jag hoppas att de hittar de som har gjort det här. Det här är intrång på mitt Facebook-konto, säger Ljubica Jasic Modin.

”Går inte att tolka på annat sätt än ett hot”

Det rör sig om två fall: i det första handlar det om ett inlägg med hotfullt innehåll mot henne själv där hon kallas för bland annat ”nassesvin” och där det skrivs att hennes tid är ute. Det inlägget gjordes på hennes Facebook-konto igår.

– Det är skrivet av en riktig människa. Det är inget trollkonto som det kommer ifrån. Det går inte att tolka på annat sätt än ett hot. Det är inte okej någonstans, säger hon.

Enligt henne har polisen bra spår efter den som gjort inlägget i form av skärmdumpar.

Misstänkt dataintrång

Det andra fallet handlar ett inlägg om statsminister Stefan Löfven som publicerades på hennes Facebook-konto. När hon konfronterades med det inlägget av SVT så hävdade Ljubica Jasic Modin att någon annan har gjort det inlägget i hennes namn. Jasic Modin har nu anmält det som dataintrång.

– Det är skrivet på ett Facebook-konto som jag inte använder inom politiken.

Inlägget gjordes 9 februari 2017. Att det legat kvar förklarar hon med att det är ett konto som hon inte använder regelbundet.

– Jag blev chockad. Det här är ingenting som jag står för överhuvudtaget, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer