Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Henrik Frykberger (M) bekräftar att man ska träffa en intressegrupp som har planer på att ta över konkursade Ski Sunne. Foto: Håkan Wikström/SVT

Ljusning för Ski Sunne – kommunen träffar investerare

Uppdaterad
Publicerad

I början på nästa vecka träffar Sunne kommun en grupp investerare som planerar att lägga bud på konkursboet efter Sunne Ski & Bike.

– Jag vill inte föregå något, säger samhällsbyggnadschef Per Branzén till SVT Nyheter Värmland.

Den 17:e oktober gav konkursförvaltaren Lennart Högberg upp försöken att hitta en ny ägare till Ski Sunne.

– Budet som fanns kunde inte accepteras av samtliga beroende borgenärer, så nu återstår bara ett ”slaktalternativ”. Jag förbehåller mig en fri prövningsrätt, vilket betyder att jag inte behöver ta högsta budet utan det bud som är bäst sett till totalen, sade konkursförvaltaren Lennart Högberg till SVT Nyheter Värmland då.

Konkursförvaltaren Högberg hade dock inte gett upp hoppet helt om att kunna sälja hela anläggningen till en ny ägare. Och nu har en intressentgrupp begärt ett möte med Sunne kommun för att undersöka hur kommunen kan stötta anläggningen i framtiden. Något som NWT var först med att berätta.

Kommunalrådet Henrik Frykberger (M) är förtegen om mötet.

– Ja, det stämmer. Det blev en kontakt tagen för bara någon dag sedan. Men jag kan inte säga mer, bland annat eftersom jag inte vet deras upplägg eller vad de vill presentera.

I inslaget ovan berättar Henrik Frykberger om vad kommunen har stöttat anläggningen med historiskt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.