Foto: SVT

Loftgång rasade på studentboende i Karlstad – flera till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Flera personer skadades efter att en loftgång på ett studentboende i Karlstad rasat i samband med en fest på lördagskvällen.
– Det är en hel sektion från loftgången som rasat ner, säger Nils Weslien vid räddningstjänsten i Karlstad.

Larmet kom klockan 23.13 om att en loftgång på ett studentboende i Karlstad rasat. Boendet ligger på campusområdet, på Kvinetettgatan, och det var mitt under en pågående fest som en del av en loftgång plötsligt gav vika.

– Tio personer befann sig på den här delen som rasade. Fyra personer har skadats och förts till sjukhus med ambulans, men ingen ska ha fått några allvarligare skador, säger Nils Weslien, räddningschef i beredskap vid räddningstjänsten i Karlstad, till SVT Nyheter vid midnatt.

Vet man vad det är som orsakat raset?

– Nej, men det är en hel sektion från loftgången som rasat ner.

Hur högt blev det här fallet för dem som stod på loftgången?

– Kanske några meter. Den rasade från andra till första våning.

Sex ambulanser

Weslien berättar vidare att man har skickade dit samtliga tillgängliga resurser från räddningstjänsten, även polis skickades till platsen. Totalt sex ambulanser fanns på plats för att hjälpa skadade.

– Det är mycket folk där nu och vi hjälper till att evakuera skadade och att prata med vittnen. Vi får se om vi inleder en förundersökning på det här, säger Anders Gustavsson, vakthavande befäl vid polisregion Bergslagen, till TT under natten mot söndag.

Vållande till kroppskada

Polisen har inlett en förundersökning om vållande till kroppsskada, det här meddelar Tommy Lindh, presstalesperson vid polisregion Bergslagen, på söndagsmorgonen.

– Vi måste nu undersöka om det finns något byggtekniskt fel och även utreda om någon kan ställa till svars för det här, säger Tommy Lindh och fortsätter:

– Det finns anledning att anta att det kan finnas byggtekniskt fel.

På söndagen meddelar polisen att det var totalt åtta personer som fick föras till sjukhus med lindriga skador.

Enligt en kommuniké från Centralsjukhuset i Karlstad klockan 08.16 på söndagen behövde fem stycken, tre män och två kvinnor, läkarbehandling. En patient är inlagd för observation med lindriga skador.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer