Foto: SVT

Löparfest i Karlstad

Uppdaterad
Publicerad

Drygt 2300 sprang årets upplaga Stadslopp i Karlstad.

Det var något färre än i fjol:

– Det är hård kunkurrens. Det är Vätternrundan idag. Och fotbolls-VM, säger Cicci Östlund, pressansvarig för evenemanget som anordnas av IF Göta.

Förutsättningarna var perfekta med bra väder. Och nytt för året var ”Flygande 100”. Det är ett spurtpris där den vinner som har den snabbaste tiden på hundra meter på ett avsnitt på Orrholmen.

Foto: SVT

– Det är en favorit i repris som kommit tillbaka. Den kan vem som helst vinna även om man inte är först i mål, säger Cicci Östlund.

Vann herrklassen gjorde norrmannen Anders Glöersen från Rustad IL, Norge och damklassen vanns av Asmerawork Bekele som sprang för Stödkurir & Flytt Värmland AB. Hela resultatlistan hittar du här.

Foto: SVT

Karlstad stadslopp har en lång tradition. Förts loppet, då under namnet Göta joggen, sprangs redan 1980. 2500 sprang loppet premiäråret men bara fyra år senare, 1984, var deltarantalet 12400. Ett deltagarrekord som står sig fortfarande. Loppet bytte namn till Karlstad stadslopp 2001.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.