Soligt och lugnt på Putte i parken

Lugn första kväll på festivalen

Uppdaterad
Publicerad

Gratisfestivalen Putte i parken fick en solig och lugn inledning. Från polisen rapporteras endast ett omhändertagande för fylla.

Festivalens första kväll på Norra fältet i Karlstad inleddes med bland annat en hyllning till Sven-Erik Magnusson och Sven-Ingvars. Karlstad bjöd på en solig sommarkväll och polisen hade en förhållandevis lugn kväll.

– Det var fint väder och folk var lugna. Alla var där för det de skulle vara där för, säger Stefan Wickberg, polisen pressinformatör.

Vanligtvis mycket att göra

Men den kommande helgen är en helg då polisen i Värmland har brukar ha fullt upp. Med rallycrossen i Höljes och Putte i parken i Karlstad vågar Stefan Wickberg inte andas ut än.

– Nej, det ska ju sägas att vi inte har sett slutet på det än. Men det är ju positivt att första kvällen var lugn.

Under förra årets gratisfestival kom det in flera anmälningar om sexuella ofredanden publikhavet. Det handlade om tjejer som blivit tafsade på. Men nåt sådant har hittills inte hänt i årets festival.

– Inget som kommit till min kännedom, säger Stefan Wickberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.