Magnetkamera till Arvika sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Nu är upphandlingen av en magnetkamera till Sjukhuset i Arvika klar. Den nya radiologiutrustningen planeras att vara i drift i september i år och förväntas leda till bättre tillgänglighet och kortare kötider för MR-undersökningar.

Den 12 januari år 2007 tog Landstinget i Värmland emot en donation på 15 mil-joner kronor från Westra Wermlands sparbank för att köpa in en så kallad MR-kamera. Sedan dess har ett planeringsarbete och en upphandling pågått.

Magnetisk resonanstomografi (MRT) eller Magnetic resonance imaging (MRI) är en medicinsk teknik för bildgivande diagnostik med en magnetkamera (MR-kamera). Tekniken används för att i undersökta patienter upptäcka, lägesbestämma och klassifi-cera vissa sjukdomar och skador som är dolda eller svåra att se vid röntgen- eller datortomografiundersökning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.