Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Idag är drömmen som väcktes under tiden som UF-företagare en dansstudio som engagerar 300 elever. Foto: SVT/Camilla Gustafsson

Majas dröm väcktes genom UF – driver egen dansstudio i Karlstad

Publicerad

Maja Brodén och ett par kompisar ville sprida glädje och dansa på äldreboenden. Där började idén till att ett UF-företag.

Idag driver hon en egen dansstudio i Karlstad och har fullt upp med repetitionerna inför årets julshow.

– Man måste alltid prova sina ideér, även om någon säger att det där kommer nog inte att gå. Man får prova och lära sig längs vägen.

Från början var drömmen att få dansa på alla äldreboenden i kommunen men bit för bit förflyttades målen. Som UF-företag dansade hon och hennes kompisar från Kiruna och Haparanda i norr, ner till Trelleborg i Skåne.

– När man uppfyller en dröm så väcks en annan, säger Maja Brodén strax innan barnen kommer inspringande i danslokalen.

Egen studio

Idag är drömmen som väcktes under tiden som UF-företagare en dansstudio som engagerar 300 elever.

I julshowen ” Från oss alla till er alla...” är dansare från 5 års ålder upp till 25 med på scenen. Dansglädjen kokar, tempot är högt och alla måste vara på tå för att allt ska klaffa.

– Nu gäller det bara att få ordning på all rekvisita och att alla håller sig friska och glada. Bitarna finns nu ska vi bara lägga pusslet.

I klippet får du hänga med på dansrep och höra Maja Brodén berätta mer om att driva sin dansstudio.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.