Färjestadsjubel efter 4-3 på övertid av Victor Ejdsell under torsdagens ishockeymatch i SHL mellan Färjestad BK och Malmö Redhawks i Löfbergs Arena. Foto: Tommy Pedersen/TT

Makalösa vändningen bäddade för FBK:s första bonuspoäng

Malmö gick ifrån till 3–0.

Färjestad jagade ikapp – och tog sin första bonuspoäng för säsongen, 4–3 efter förlängning.

– En tuff start men vi stressar inte upp oss i onödan. Vi visar bra karaktär, sade matchhjälten Victor Ejdsell.

Michael Lindqvist ordnade den första reduceringen för Färjestad vid ställningen 0–3 från nära håll i slutet av första perioden. En period senare var det Victor Ejdsell som var hetast i området framför Malmös målvakt Adam Werner och satte 2–3.

Färjestad behövde två och en halv minut i den tredje perioden. Backen Axel Bergkvist skickade pucken på mål, Joakim Nygård fångade upp returen och skyfflade in 3-3.

Strax före den andra pausvilan satte Malmös Fredrik Händemark in en tackling på Färjestads lagkapten Linus Johansson, som blev liggande. Hemmaspelarna reagerade starkt, men det blev ingen påföljd för Händemark.

Det var irriterat resten av matchen och gott om utvisningar. Färjestad fick chansen i spel fem mot tre i över en minut men Malmö höll emot och matchen gick till förlängning.

Där avgjorde Victor Ejdsell för Färjestad, som därmed tog sin första bonuspoäng på fem försök den här säsongen.