Mallbacken får 3,6 miljoner

Uppdaterad
Publicerad

Mallbacken har fått 3,6 miljoner av Allmänna Arvsfonden. Pengarna innebär att klubben nu kan finansiera ytterligare ett av de planerade byggprojekten med bland annat omklädningsrum och publiktoaletter.

Återtåget mot Damallsvenskan fortsätter därmed. Planen är att pengarna delvis kommer gå till en 156 kvadratmeter fristående byggnad som kommer husera bland annat omklädningsrum och publiktoaletter. Byggnaden är viktig eftersom spel Damallsvenskan ställer krav på arenan.

– Utan den kan vi inte spela i Allsvenskan, säger klubbens ordförande Sven Eriksson.

Enligt honom ansökte klubben egentligen om 4,5 miljoner men klarar sig väl på de miljoner man fått. När Värmlandsnytt talar med honom pågår byggande för fullt.

– Det finns duktiga pensionärer och snickare, de ställer upp helt ideellt och snickrar.

När byggnaden står färdig törs han inte svara på, men det kommer inte bli till seriestarten. Men efter det första uppehållet räknar han med att laget kommer kunna spela på hemmaplan igen.

– För är det sex matcher sen blir det ett långt uppehåll. Och de tre hemmamatcherna kommer läggas i Sunne. Men sen kommer det vara klart här, säger Sven Eriksson.

Efter att husbygget är klart kommer klubben lägga pengarna på ny belysning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.