En man i 60-årsåldern har i dag begärts omhäktad, misstänkt för mordförsöket på Hammarö i juli. Foto: Håkan Wikström/SVT

Man omhäktad misstänkt för mordförsöket på Hammarö

Uppdaterad
Publicerad

Den 60-årige mannen som är misstänkt för mordförsöket på Hammarö i juli blir kvar i häktet i minst två veckor.

– Mannen och hans advokat har medgett förlängning i 14 dagar, säger åklagare Katarina Ström Lindberg.

Det var den 19 juli som en stor polisinsats skedde på Hammarö efter att en man attackerades med ett tillhygge. Den misstänkte gärningsmannen flydde i bil och greps på Hammaröleden.

Misstänkt på sannolika skäl

Enligt Katarina Ström Lindberg är mannen fortsatt misstänkt på sannolika skäl för försök till mord. Efter vittnesförhör har händelseförloppet börjat klarna.

– Vi väntar nu på bland annat NFC:s analyssvar från ett beslagtaget föremål och rättsläkarens utlåtande, innan åtal kan väckas.

Under fredagen hade åklagaren begärt en omhäktningsförhandling eftersom förundersökningen inte är klar. Men det blir ingen förhandling eftersom mannen har medgett att vara fortsatt frihetsberövad ytterligare två veckor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.