Enligt ett vittne sågs mannen sätta sig i en bil och drick något av det han haft med sig i kassen från Systembolaget. Polisen hann stoppa mannen från att köra väg berusad, med barn i bilen. Foto: TT

Man drack alkohol – och satte sig för att köra bil

Uppdaterad
Publicerad

En man kontrollerades av polisen vid köpcentret Välsviken i Karlstad på lördagseftermiddagen, efter att man fått in ett samtal från en person som uppger att han sett en man som precis har kommit ut från Systembolaget med en kasse. Mannen satte sig därefter i en bil där det redan satt barn och drack från något som han har haft i kassen.

Anmälaren var orolig för att mannen drack alkohol och skulle köra från platsen. Polisen åkte dit, och hann få tag på mannen innan han åkte iväg. De pratade med mannen, som inte kunde förklara varför han har druckit alkohol för att därefter sätta sig i bilen med sina barn.

– Det är inte så ofta vi hinner få stopp på någon som tänker åka iväg och köra rattfull. Men tack vare det här tipset hann vi stoppa honom innan han körde iväg, säger Christina Hallin, presstalesperson för polisen Bergslagen.

Anmälan till socialtjänsten

Mannen blev tillsagd av polisen att någon måste komma dit för att köra hans bil från platsen. Mannen kontaktade då en bekant som kom dit för att hjälpa honom och barnen hem.

– Mannen är inte misstänkt för något brott, eftersom han aldrig hann köra iväg från parkeringen. Men eftersom det fanns barn i bilen, har vi skickat en anmälan till socialtjänsten, säger Christina Hallin och konstaterar att hon aldrig tidigare i tjänsten stött på en händelse av den här typen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.