Foto: TT.

Man anhållen – misstänkt för förberedelse till mord

Uppdaterad
Publicerad

En man i 60-årsåldern greps på söndagsmorgonen efter en större polisinsats mellan Karlstad och Munkfors. Mannen ska ha uppgett att han skulle åka för att döda en annan person. Han är nu anhållen misstänkt för förberedelse till mord.

Ärendet inkom till polisen runt klockan sju på söndagsmorgonen. En man hade då uttalat att han skulle åka iväg och döda en annan person. Därefter satte han sig i sin bil och körde norrut. Polisen inledde en större insats och kunde, efter ett kort förföljande gripa mannen strax söder om Munkfors.

– Insatsen var rent taktiskt väl genomförd från polisen, och vi är av fast övertygelse att vi avvärjt ett allvarligt våldsbrott, säger Tommy Lindh, polisens presstalesperson.

Husrannsakan genomförd

Under morgonen gjorde polisen även husrannsakan i mannens bostad. Vad för typ av fynd de gjort, eller vad som pekar på att mannen faktiskt var påväg att utföra ett brott, vill polisen däremot inte säga något om.

– Det ska vi ta reda på i kommande förhör, utredningen är i ett inledningsskede.

Vad finns det för motiv?

– Motivbilden är inte klarlagd än.

Tommy Lindh vill heller inte kommentera om de hittat några vapen i samband med husrannsakan, eller gripandet.

Mannen är nu anhållen misstänkt för förberedelse till mord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.