Mannen häktades misstänkt för mord.

Man häktad misstänkt för mord på kvinna

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 35-årsåldern som anhölls efter efter mordförsöket – som senare skulle bli ett mord – i Sunne i söndags häktades på onsdagen på sannolika skäl misstänkt för mord.

Mannen misstänks ha misshandlat en kvinna en bostad utanför Sunne i söndags kväll så svårt att hon till slut avled av sina skador.

– Han bestrider uppsåt att döda, men har gått med på ansvar för synnerligen grov misshandel och vållande till annans död, säger mannens advokat, Lars Magnusson till NWT.

Yxmordet i Gräsmark

Tidningen uppger att åklagaren, Per Svensson, hävdar att mannen slagit kvinnan med någon form av tillhygge, som har hittats.

Mannen greps på plats i söndags och anhölls kort därefter misstänkt för mordförsök. Kvinnans tillstånd blev dock sämre och sämre och hon avled på tisdagen av sina skador. Mannen begärdes därmed på onsdagen häktad som misstänkt för mord.

LÄS MER: Grannarna: ”Varit bråk vid bostaden tidigare”

Åklagaren har nu inledningsvis två veckor på sig att ta utredningen vidare till ett åtal, men det verkar enligt Per Svensson, åklagaren i fallet, inte aktuellt.

– Det är inte troligt med ett åtal om två veckor, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Yxmordet i Gräsmark

Mer i ämnet