Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen sköt en man i Kil i natt efter att de attackerats med ett tillhygge. Foto: Niclas Brunell/SVT

Man sköts av polis i Kil – hotade med tillhygge

Uppdaterad
Publicerad

En polispatrull sköt verkanseld mot en man som hotade poliserna med ett tillhygge i en lägenhet i Kil i natt.

Mannen som är i 50-årsåldern träffades i bröstet och tillståndet är mycket allvarligt, enligt en kommuniké från Centralsjukhuset.

Polisen larmades till ett flerbostadshus i Kil vid ettiden i natt av personer som hotades av en granne. När polisen kom stängde mannen in sig i sin lägenhet. Polisen samtalade sen med mannen i flera timmar.

– Men vid femtiden kom mannen plötsligt ut med ett tillhygge och riktade ett hot mot poliserna som såg det nödvändigt att använda verkanseld, säger polisens presstalesperson Lars Hedelin.

Mycket allvarligt skadad

Mannen träffades i bröstet och fördes till intensivvårdsavdelningen på Centralsjukhuset. Tillståndet är livshotande och vårdas just nu i respirator med skador i bröstkorgen och i buken uppger sjukhuset i en kommuniké vid 13-tiden på tisdagen.

Mannen är misstänkt för försök till mord och grovt olaga hot mot tjänsteman. Han anhölls under tisdagseftermiddagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.