Kristinehamn och Karlstad är de kommuner som flest i chatten har dåliga erfarenheter av gällande snöröjning. Foto: Johan Nilsson/TT

Många åsikter om snöröjning

Publicerad

Vi har tidigare berättat om att PRO i Sunne är kritiska mot snöröjningen som de inte tycker fungerar. Och i vår chatt där ni kunde skriva hur snöröjningen fungerar i er kommun har det kommit många kommentarer – med både ris och ros.

”Kristinehamn är katastrofalt när det gäller snöröjning”, tycker signaturen ”Bengt” i vår chatt.

Något som ”Thomas” i samma kommun håller med om: ”Följden är att man låst in alla gamla som behöver rullator för att ta sig fram. Jag jobbar inom hemtjänsten och många av mina kära gamlingar är förtvivlade. En del kan inte ens ta sig till postlådan. Cykla är förenat med livsfara och bilar skakar isär. Det är förjävligt rent ut sagt!”

För sent ute?

Många anser att kommunen är för sent ut med att få bort snön, framför allt på gångbanor.

”Adam” från Hammarö anser att snöröjningen har blivit sämre senaste året och att bilvägarna verkar ha hamnat långt ner i prioriteringsordningen. ”Lennart”, boende i samma kommun, undrar: ”Vad är det för ide att ploga villagatorna när garageutfarterna spärras av snövallar?”.

”BJ” tycker att det funkar bättre med snöröjningen som görs av traktorförare på landet – men att det ser sämre ut på de stora vägarna.

”Sluta klaga”

Andra boende i Karlstad, Deje, Forshaga, Torsby, Storfors och Munkfors skriver i chatten att de tycker att snörjöningen fungerar bra. Och signaturen ”Rutger” anser att man måste ha lite tålamod och sluta klaga: ”Jag tycker folk gnäller allt för mycket på snöröjningen, många tycks tro att det ska vara plogat över allt inom en timme. Så ha lite tålamod så ska du se att även din gata, väg, parkering blir snöfri tids nog.”

Något som Peter från Sunne håller med om: ”Människor som tar sig ur värma sängen och är ute mitt i natten för att ploga förtjänar lite mer respekt”, skriver han.

Hur kan snöröjningen bli bättre i din kommun? Foto: TT/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.