Karaktären Stinky träffar barnen på Muminparken i finska Nådendal, dit Skutbergets Wenner reser till veckan. Foto: SVT

Många av er läsare som tycker till om Muminparken

Uppdaterad
Publicerad

Många har valt att tycka till i vår chatt som handlar om en Muminetablering på Skutberget i Karlstad. Och bland kommentarerna finns både de som är positiva, de som är negativa – och de som tycker att Mumin suger.

”Absolut inget Muminland på vårt vackra unika Skutberget. Det ska vara öppet och gratis för alla. Inget instängslat område. ” En ganska typisk kommentar i flödet på vår sajt bland de av er som inte tycker att en Muminpark på Skutberget vore en bra idé. Sedan finns det de som välkomnar en Muminpark men inte vill ha den på just Skutberget.

”Karlstadborna är bakåtsträvare”

Flera personer som kommenterat tycker att Karlstadborna är bakåtsträvare och tycker att parken kan ligga i deras kommun i stället. Kristinehamn, Deje, Molkom eller Getingberget i Hammarö kommun är platser som föreslås – likaså att parken ska placeras i Örebro istället.

Planer på Muminvärld i Karlstad

”Karlstad behöver detta”

Andra välkomnar en etablering:

”Jag tycker låt skutberget äntligen få blomma ut. Skutberget behöver detta, vi behöver få ett bra rekreationsområde där alla människor oavsett önskemål ska få de tillgodosedda. Å det får de om allt görs enligt planerna. Jag är uppväxt därute och har varit med i 50 år där så jag vet att detta blir bra. Karlstad behöver detta.”

Berör hela Värmland

Andra är inte direkt emot en etablering av en temapark men tycker att själva Muminkonceptet är lite trist och skulle hellre se en temapark med till exempel spöket Laban-tema, eller med hinderbanor och andra utomhusaktiviteter.

Flera tycker att frågan inte bara gäller Karlstad utan borde diskuteras i fler kommuner eftersom frågan berör hela Värmland.

I många av kommentarerna får sig kommunpolitikerna en känga för att inte lyssna på sina invånare: ”Nu har de styrande fått ett val, gör en pudel nu eller abdikera i höst!”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Planer på Muminvärld i Karlstad

Mer i ämnet