Många vill gå juristprogrammet i Karlstad

Uppdaterad
Publicerad

Mer än 4000 vill gå det nya juristprogrammet på Karlstads universitet. När ansökningstiden gick ut vid midnatt hade 4029 personer sökt programmet, varav 640 har det som förstahandsval.

Även psykolog- socionom- och civilekonomprogrammen är mycket populära med mer än 2000 sökande per program.

– Vi är väldigt glada och stolta över de höga söksiffrorna till den nya juristutbildningen. De bekräftar att satsningen på ett juristprogram var riktig och det känns bra att arbetet med lanseringen har gett resultat, säger Håkan Gustafsson, professor i allmän rättslära och ledare för programmet.

Ökning från hösten 2016

8 257 personer har Karlstads universitets program och fristående kurser som förstahandsval inför hösten. Det är en ökning med tre procent jämfört med hösten 2016. Betydligt fler – totalt 32 083 personer har Karlstads universitet med på sin söklista, även om de valt ett annat förstahandsalternativ.

– Det är väldigt roligt att det är ett fortsatt stort intresse för våra utbildningar. Riket i stort minskar men vi är ett av få universitet som har högre söksiffror jämfört med tidigare år, säger Åsa Bergenheim, rektor vid Karlstads universitet.

Besked i juli

Andra populära utbildningar är socionomprogrammet och sjuksköterskeprogrammet med 322 respektive 305 förstahandssökande. Även civilekonomprogrammet och förskollärarprogrammet är fortsatt populära med 293 respektive 287 förstahandssökande.

Nu får de som sökt vänta till den 13 juli på besked om de kommit in eller inte.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.