Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ingela Danielsson: Nu tycker jag det räcker. Foto: SVT

Mängder av snö i Dalsland – övergick till regn

Uppdaterad
Publicerad

I stora delar av Dalsland föll det stora mängder snö under torsdagsmorgonen, vilket ledde till att bussarna blev inställda under några timmar.

– Vi hoppas att vi kan få bort snön som har kommit för att senare övergå till att halkbekämpa för att det inte ska bli allt för dåligt i eftermiddag, säger Niklas Ekberg, gatuchef teknik- och fritidsförvaltningen Säffle-Åmål.

Tidigare i morse krävde det ökad ansträngning från både trafikanter och snöröjningsteamet för att hålla vägarna framkomliga.

– Det är de vanliga utmaningarna när man måste köra samtidigt som trafiken sätter igång, och de som ansvarar för snöröjningen måste ta det lugnare för att säkerställa säkerheten för de vanliga trafikanterna, säger Niklas Ekberg, gatuchef på teknik- och fritidsförvaltningen i Säffle-Åmål.

– Det var mycket snö på bilen som var svår att få bort, och det tar längre tid än vanligt att förflytta sig,” säger Ingela Danielsson.

Vid lunchtid övergick snön till regn och temperaturen steg över noll grader.

Starta klippet och se hur det såg ut med snöoväder i Dalsland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.