Det milda vädret ställde till det för Svenska rallyt i år. Glenn Olsson, vd, berättar i videon om betydelsen av det extra bidraget på två miljoner kronor. Foto: TT

Mångmiljonförlust för Svenska rallyt – extra pengar skjuts till

Publicerad

Att Svenska rallyt gick miste om stora intäkter efter årets förkortade tävling är ingen hemlighet.

Nu skjuts två miljoner kronor till från Region Värmland och fyra av arrangörskommunerna för att lindra effekterna av mångmiljonförlusten.

Exakt hur stor förlust Svenska rallyt gjorde för tävlingen 2020, där mängder av sträckor ställdes in på grund av det milda vädret, vill inte vd:n Glenn Olsson berätta. Men det handlar om flera miljoner.

Två miljoner i bidrag

Nu skjuter Region Värmland till 1,2 miljoner kronor i bidrag och samtidigt bidrar arrangörskommunerna Torsby, Sunne, Karlstad och Hagfors (genom Uvån Näringslivscenter) med 200 000 kronor vardera. Totalt alltså två miljoner kronor i väntan på att rallybolaget ska kunna söka lösningar på de ekonomiska problemen.

I klippet här ovan berättar Glenn Olsson om betydelsen av de extra miljonerna samt hur rallyt nu ska gå vidare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.