Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Torsby bostäder har nu beslutat att bygga om gamla polishuset i Sysslebäck till seniorboende Foto: Niclas Brunell/SVT

Mångmiljonsatsning på seniorboende i Sysslebäck

Uppdaterad
Publicerad

Nu ska det gamla polishuset och gamla brandstationen i Sysslebäck byggas om till seniorbostäder. Projektet har varit på gång länge, men lades på is på grund av det ansträngda läget i byggbranschen.

Det är Statens Bostadsomvandling AB, SBO, som satsar mellan 35 och 40 miljoner på de nya seniorlägenheterna i Sysslebäck. SBO gör bedömningen tillsammans med kommunen att Sysslebäck behöver fler boenden för äldre och väljer därför att gå in med pengar.

Tretton lägenheter

De tretton nya lägenheterna ska ligga i det gamla polishuset som totalrenoveras för att passa hyresgäster 65 år och äldre. Upplägget är att kommunala Torsby bostäder, som äger huset idag, säljer fastigheten för en krona till SBO. Hela renoveringen bekostas av SBO som sedan hyr ut den färdigrenoverade fastigheten till Torsby Bostäder som ansvarar för att fylla huset med hyresgäster.

– En tvåa på 58 kvadratmeter kommer att kosta cirka 7 200 kronor i månaden, säger Håkan Laack, vd Torsby bostäder.

Om ett år räknar man med att lägenheterna ska vara inflyttningsklara.

I klippet kan du se hur seniorboendet ska se ut när det är färdigt och höra vad några Sysslebäcksbor säger om satsningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.