Arrangörerna Monica Fogde (t v) och Dee-Anna Stolpe hoppas att manifestationen ska ge positiva ringar på vattnet. Foto: SVT

Manifestation för positivare Filipstad

Uppdaterad
Publicerad

Ikväll arrangeras en manifestation i Filipstad och syftet är att skapa ett positivare Filipstad.

– Det är inte bara negativt som man kan tro utifrån. Det är hårda tider och vi är fullt medvetna om vad som händer i Filipstad men det finns mycket positivt också, säger företagaren och en av initiativtagarna Dee-Anna Stolpe.

Under manifestationen på Stora Torget kommer det att hållas tal och bjudas på musikunderhållning med Rolf Carlsson Band. Det är fem Filipstadsbor som tagit initiativ till manifestationen för att de vill föra fram det positiva med Filipstad.

– När man är ute hör man att ”åh, Filipstad, där kan man inte bo, det händer så mycket” men vi vill lyfta fram att det går att bo och leva här och turista här, säger  Monica Fogde, en annan av initiativtagarna.

Spridas till barnen

Arrangörerna hoppas att manifestationen ska ge ringar på vattnet, leda till mer positiva diskussioner om staden och att den bilden även ska sprida till barnen i kommunen.

– Vi tycker att vi behöver mer positivitet i Filipstad, det har varit mycket negativt runtomkring allt som varit och det finns mycket som är väldigt bra här. Vi har ett bra föreningsliv, många företag som jobbar och sliter och vi har absolut en positiv anda, säger Dee-Anna Stolpe.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.