Foto: Warner Music/TT

Måns och Dotter framför ny låt i Mello

Uppdaterad
Publicerad

I morgon kväll gör värmländska Johanna ”Dotter” Jansson och tidigare eurovisionvinnaren Måns Zelmerlöv gemensam scendebut som mellanakt i Melodifestivalen. Tillsammans ska de framföra den nya låten ”Walk with me”.

När andra chansen i Melodifestivalen avgörs på lördagskvällen överraskar två tidigare deltagare med en nyskriven duett. Låten ”Walk with me” är skriven av Måns Zelmerlöv och några låtskrivare och producenter från UK berättar Johanna Dotter Jansson från Arvika. Hon fick nyligen frågan om hon ville vara med och sjunga låten och tackade ja direkt.

– Jag blev kär i låten vid första lyssningen och den var precis vad jag kände att jag ville göra just nu. Sedan bestämdes allt med släppet och mello väldigt snabbt.

Hur är det att sjunga med Måns?

– Måns är så rutinerad och grym så det känns väldigt tryggt att sjunga den här låten live med honom och jag tycker våra röster matchar fint.

Har ni planer på att fortsätta samarbeta?

– Jag skulle inte ha något emot att göra fler samarbeten med Måns, vi borde framförallt skriva något nytt tillsammans.

Dotter tävlade i Melodifestivalen förra året med låten ”Cry”. I år medverkar hon som låtskrivare och är en av fyra upphovsmakare bakom Lina Hedlunds låt Victorious, som gått vidare till final.

Måns Zelmerlöv vann hela Eurovision Song Contest 2015 med låten Heroes och han var programledare för Eurovision Song Contest 2016.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.