Foto: SVT

Mardröm ifjol – succé för Ski Sunne i år

Publicerad

Ski Sunne hade det kämpigt förra säsongen då brist på snö gjorde att anläggningen krisade. Men årets vinter gör att det helt plötsligt ser ljust ut.

– Vi är nästan 50 procent bättre omsättningsmässigt än förra säsongen, säger Stefan Ranunger, ägare Ski Sunne.

Det är just nu positiva tongångar på Ski Sunne och det är knappast förvånande. Försäljningen av liftkort har ökat markant och dessutom har de stora snömängderna gjort att anläggningen kan hålla öppet längre än föregående år. Det är just mängden snö som ligger bakom succén.

– Förra året var det ingen snö men nu är det nästan metern uppe på toppen, det är vinter utan dess like, säger Stefan Ranunger.

I backen är det uppskattat att det går att åka skidor länge.

Vad är det roligaste med att åka skidor?

– Farten och spänningen. När man åker längdskidor går det inte lika fort, säger nioåriga William.

– Om jag ska åka skidor så måste jag åka mellan någons ben, säger Elvira, tre år, som är en av de yngsta i backen.

Blickar mot nästa säsong

Årets säsong har varit värdefull ekonomiskt för Ski Sunne och tack vare framgångarna hoppas man nu kunna utveckla verksamheten. Bland annat med fler bäddar.

– Nu ska vi försöka samla ihop grejerna efter säsongen som varit och sedan ser vi framåt mot en ny vinter igen. Vi kommer förbättra oss och kanske utöka lite med kanonerna och snösystemet, säger Stefan Ranunger.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.