Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Många kom till Mariebergsviken på fredagskvällen för att åka skridskor i ljuset av hundratals marschaller. Foto: Camilla Gustafsson/SVT

Marschallåkning lockade många till Mariebergsviken

Publicerad

Fullt med folk, både med och utan skridskor var det på Mariebergsviken i centrala Karlstad under fredagskvällen, när Solstaskäret ordnade den traditionella marshallåkningen.

Klubbmedlemmar i långfärdsskridskoklubben Solstaskäret hade inför fredagskvällen lagat sprickor i isen och sedan satt ut hundratals marschaller utmed den plogade skridskobanan på Mariebergsviken, där man kan både kunde åka skridskor och promenera.

Banan är i år omkring 1 800 meter lång och isen är enligt klubbens hemsida mellan 23 och 30 centimeter tjock.

Banor både för promenad och skridskor

– Det är så roligt att så många har kommit hit ikväll, och det är ju inte bara folk som åker skridskor. Vi har också gjort en bana utanför som folk kan promenera på, och det är ju väldigt mycket folk där också, berättar Sten Lindgren, en av medlemmarna i Solstaskäret.

En av alla som kommit till Mariebergsviken på fredagskvällen var Åsa Karlsson som nyligen börjat åka långfärdsskridsko.

– Jag håller på att lära mig och tyckte det här var en mysig fredagsaktivitet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.