Hon har sammanlagt sju SM-titlar som Sveriges starkaste kvinna. Tre år i rad har hon vunnit EM i strongwoman. Nu står Martina Andersson från Säffle inför nästa utmaning. Foto: SVT

Martina är världens starkaste kvinna – tog VM-guld i Strongwoman

Uppdaterad
Publicerad

Martina Andersson från Säffle är världens starkaste kvinna. På söndagskvällen tävlade hon i Strongwoman där hon tog VM-guld i sin klass, under 82 kg.

Efter två tävlingsdagar i Daytona Beach i Florida ledde hon inför finalomgången.

– Det känns bra. Är lite öm här och var i kroppen och lite sliten. Men jag har placerat mig bra än så länge, berättar hon.

Martina Andersson har presterat bäst i momenten Farmers walk och Carry and drag och ledde inför sista omgången med tyskan Sandra Bradley på andra plats bakom sig.

”Jag är världens starkaste kvinna”

Förra gången hon ställde upp i VM placerade hon sig på en sjätteplats i sin klass, under 82 kg.

Hon har sammanlagt sju SM-titlar som Sveriges starkaste kvinna. Tre år i rad har hon vunnit EM i strongwoman. Och slutligen blev det också en VM-guldmedalj.

– Nu är det precis avklarat! Jag är världens starkaste kvinna, skriver Martina till SVT på söndagskvällen.

Arkiv: SVT Sport träffade Martina Andersson 2015

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.