Förra årets Smaka på Värmland lockade cirka 8 000 besökare. Lika många eller fler hoppas projektledaren Linnéa Palmqvist ska komma i år. Foto: SVT arkiv

Matlagning i fokus på värmländsk matmässa

Uppdaterad
Publicerad

I helgen arrangeras matmässan Smaka på Värmland för nionde gången och för tredje gången anordnas den i Kristinehamn. Arrangörerna hoppas på lika många besökare som förra året.

61 utställare gästar årets matmässa på Gustafsvik i Kristinehamn tillsammans med olika kändiskockar. Sedan förra året är det Turismenheten vid Kristinehamns kommun som arrangerar mässan.

– Vi har ett spännande scenprogram med både kändiskockar och grillning på scenen, säger projektledaren Linnéa Palmqvist.

Nytt för i år är att det kommer att finnas en ”smakdel” där besökarna får möjlighet att smaka på små portioner som kockarna lagar på scenen.

– Det blir mycket matlagning i år i Smaka på Värmland, säger Linnéa Palmqvist.

Hoppas på minst 8 000 besökare

Förra året lockades runt 8 000 besökare. I år hoppas arrangören att lika många kommer.

– Vi vill ju att det ska komma många, vi är väldigt stolta över programmet och utställarna. Det blir ett varierat utbud med utställare från hela Värmland, säger Linnéa Palmqvist.

Tidigare år, när Smaka på Värmland, arrangerades i Karlstad så lockade ju matmässan runt 13 000 och 14 000 besökare, hur ska ni nå de besökssiffrorna igen?

– Det tar ett litet tag att komma in med en ny plats, men vi märker ett ökat intresse – bland annat kommer en fullbokad buss från Varberg i år, så förhoppningsvis kommer fler än förra året, säger Linnéa Palmqvist.

Alexandra Zazzi en av kändiskockarna

Ett av årets dragplåster är kocken Alexandra Zazzi som för många blev känd när hon medverkade i tv-programmet Robinson i slutet av 90-talet. Hon kommer under söndagen att laga mat baserade på värmländska råvaror.

– Hon kommer laga mat från utställarna och det ser vi fram emot. Det blir spännande att se vad hon väljer att göra, hon har ju fokus både på hälsa och italiensk matlagning så det känns väldigt roligt att hon kommer, säger Linnéa Palmqvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.