Hör Maja Eriksson berätta i klippet om vad stödet betyder, se bilder på kortegen och hör Jimmy Fahlin berätta om varför det är viktigt för honom att ta avstånd mot mobbning.

Efter flera år av mobbning i skolan – MC-kortege för Maja, 17, i Lesjöfors

Uppdaterad
Publicerad

17-åriga Maja Eriksson i Lesjöfors blev mobbad under grundskolan. Under lördagen körde en MC-kortege från Lejsöfors till Filipstad – allt för att rikta ljus på det som Maja och andra mobbade barn och ungdomar utsatts för.

– Det är lite... det är kul och man ser hur många bra människor det finns, det är stort hjärta, säger Maja Eriksson.

– Det är tragiskt att vi inte kommit längre när det gäller mobbning, det ska inte få ske på skolor, ändå gör det det, säger Degerforsbon Jimmy Fahlin, som är president för DACAs region Mid och Majas fadder.

– Det här är mitt sätt att göra någonting, tillägger han.

Allvarliga konsekvenser

Den rikstäckande organistationen DACA, Drivers Against Child Abuse och BMM, Bikers Mot Mobbning, mötte upp i Lesjöfors under lördagen för att köra i kortege.

Maja Eriksson går nu på gymnasiet i Karlstad. För henne har mobbningen lett till både depression, ångest, anorexi och social fobi.

– Men jag har också blivit starkare och vågar säga ifrån, säger hon.

Hör Maja Eriksson berätta i klippet om vad stödet betyder, se bilder på kortegen och hör Jimmy Fahlin berätta om varför det är viktigt för honom att ta avstånd mot mobbning.

Majas råd till mobbade barn och ungdomar

  • Ta hjälp!
  • Våga berätta för någon – det kan vara en kusin, en mormor eller en kompis.
  • Har man styrkan – säg ifrån!
  • Kom ihåg: Det är inte den som är utsatt som det är fel på.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.