Foto: SVT

Med kamera och bössa

Publicerad

Gerold Berg har blivit känd för sina naturfilmer och jaktfilmer. Nu ska han sammanfatta sitt liv – i bokform.

Gerold Berg är en legendarisk jägare och filmare från Torsby med dramatiska bilder från mötet mellan människa och djur och filmer för att lära ut jaktvett. Nu kommer han med sitt liv i bokform.

– Det blir nog både om filmaren Gerold Berg och om jägaren, det är rätt svårt att skilja dem åt. Jag har haft kameran med på jakterna. Ibland när hunden gett ståndskall på en älg, har jag låtit bössan stanna på ryggen och så har jag ägnat mig åt att ta bilder i stället, säger Gerold Berg.

Foto: SVT

– Jag kan mycket väl förstå att en del har svårt att förstå att man kan vara inbiten jägare och ändå värna om djurlivet, men så har det varit hela min tid. Bär man bössa, ska man också ha den allra högsta etik, säger han.

Det bli minnen i ord och bild, 800 bilder ska in på sidorna tillsammans med bildtexter och berättelser om jakter och resor, filmäventyr och kärleken till skogen. Allt ska få plats mellan bokpärmarna.

– Jag tycket det är fantastiskt när jag ser boken växa fram, säger Gerold Berg, – och sitta och se på alla bilderna. Jag får medge att jag ibland tänker att det har ju hänt ganska mycket.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer