Lauren Spaho, 20, dödades på Drottninggatan i Karlstad i början på maj 2023. Foto: Privat

Meddömd frias för mordet på Lauren, 20 – släppt på fri fot

Uppdaterad
Publicerad

I tingsrätten dömdes en 26-årig man för mordet på Lauren Spaho, 20. En 21-årig man dömdes också för grov misshandel och vållande till annans död, men frias nu i hovrätten.

Tingsrätten menade att det var bevisat att 21-åring misshandlat och hållit fast Lauren Spaho när han mördades av en 26-åring på Drottninggatan i början på maj 2023.

Domen överklagades till Hovrätten för Västra Sverige, som nu har avgjort målet. Hovrätten fastställer morddomen mot 26-åringen som får 16 års fängelse. 26-åringen ska också betala ett skadestånd till Lauren Spahos anhöriga på 220 000 kronor.

21-åringen frias dock för grov misshandel och vållande till annans död eftersom Hovrätten inte anser det bevisat att 21-åringen var inblandad i Laurens död. Därmed ska inte 21-åringen heller betala skadestånd till Laurens anhöriga. 21-åringen döms dock för narkotikabrott till sju månaders fängelse. Mannen släpptes på fri fot efter att domen överklagades till Hovrätten.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT:s rapportering efter den fällande domen i tingsrätten. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.