Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
2018 var senast Melodifestivalen var i Karlstad. Foto: Morgan Kringstad/Alma Bengtsson/SVT

Melodifestivalen kommer till Karlstad

Uppdaterad
Publicerad

När Melodifestivalen ger sig ut på turné 2024 blir första stoppet i årets Eurovision-stad, Malmö. Det femte stoppet blir Karlstad där deltävlingen tar plats i Löfbergs arena den 2 mars.

Det är både rutinerade Mello-städer och nyare i sammanhanget som återfinns bland värdstäderna. Melodifestivalen 2024 sänds från Malmö, Göteborg, Växjö, Eskilstuna, Karlstad och Stockholm.

– Vi ser verkligen fram emot att åter ge oss ut i landet för att bjuda på ny musik, liveupplevelser och sprakande artisteri. Det är alltid lika roligt att möta publiken på plats, säger Anders Wistbacka, projektledare för Melodifestivalen.

Karlstads kommun kommer gå in med 875 000 kronor för deltävlingen. Detta blir fjärde gången då Karlstad har varit värdstad för Melodifestivalen, de tidigare tillfällena var 2004, 2006, 2013 och 2018.

Hit åker Melodifestivalen 2024

3/2 Malmö

10/2 Göteborg

17/2 Växjö

24/2 Eskilstuna

2/3 Karlstad

9/3 Stockholm

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.