Robin Bengtsson efter vinsten i Melodifestivalen 2017. Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Melodifestivalen till Karlstad

Uppdaterad
Publicerad

Karlstad kommer att stå värd för Melodifestivalen 2018. Den tredje februari inleds hela Melodifestivalturnén i Löfbergs arena.

– Det är fantastiskt roligt. Vi har fina arenor, bra hotell och ett gott värdskap. Därför tror jag att vi fick Melodifestivalen, säger Karlstads turismchef Maria Westin.

Kommunstyrelsen beslutade redan tidigare i år att man är beredda att gå in med 600.000 kronor för att vara med och finansiera en deltävling i Karlstad. När det nu står klart att SVT valt att lägga en av delfinalerna i Karlstad landar prislappen nu på totalt 900.000 kronor för kommunen.

Vad ger ett sådant här evenemang Karlstads kommun?

– Vi räknar med ungefär 2.500 gästnätter. Det kommer att ge ett stort medialt genomslag. Vi vet at förra året hade man 3,2 miljoner tittare första delfinalen och vi får ju den första delfinalen nästa år. Vi vet att det är en av de största mediala händelserna som är på året.

Förutom Karlstad så hålls även delfinaler i Göteborg, Malmö och Örnsköldsvik. Andra chansen hålls i år i Kristianstad och finalen traditionsenligt i Stockholm.

2004: Delfinal 1

2006: Delfinal 2

2013: Andra chansen

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer