Migrationsverket varslar i Karlstad

Uppdaterad
Publicerad

24 anställda på Migrationsverket i Karlstad varslas om uppsägning.

– Varslet sker mot bakgrund av att vi behöver anpassa verksamheten utifrån de förutsättningar som råder med färre asylsökande och en minskad budget, säger Magnus Önnestig, tillförordnad regionchef i ett pressmeddelande.

Det är för tillfället inte helt klart hur många som kommer sägas upp men i Karlstad rör det sig om 24 anställda. I hela Region Mitt är det över 200.

– Hur många som kommer att sägas upp är för tidigt att säga eftersom siffran kan justeras genom omplaceringar, naturlig avgång eller nya förutsättningar som påverkar verksamheten, säger tillförordnad regionchef Magnus Önnestig.

Planerar för en minskad organisation

– Jag bedömer att den totala siffran som regionen kommer att minska med blir cirka 300 medarbetare eftersom vi utöver varslet inte förlänger våra visstidsanställningar.

Varslet är fördelat på Värmland, Gävleborg och Västmanland. Enligt Migrationsverket är det färre som söker asyl i Sverige nu och därför planerar man för en minskad organisation under 2018.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.