Norrmännens gränshandel slår rekord Foto: SVT

Miljardökning för gränshandeln i Charlottenberg

Uppdaterad
Publicerad

Norrmän handlade som aldrig förr i Charlottenberg 2018 och handeln ökade med nästan en miljard norska kronor jämfört med året innan. Det visar statistik från Statistisk sentralbyrå i Norge.

Det sattes ett nytt rekord för den norska gränshandeln i Sverige förra året då norrmän handlade för 15 miljarder norska kronor, en ökning med 1,4 miljarder jämfört med 2017.

Den stora ökningen av gränshandeln står Charlottenberg för där norrmännen shoppade för drygt 3 miljarder norska kronor 2018 vilket var 925 miljoner mer än året innan.

Legat still i sju år

Ända sedan 2011 har siffran för den norska gränshandeln i Charlottenberg legat på drygt 2 miljarder enligt Statistisk sentralbyrå i Norge, men nu 2018 blev det en kraftig uppgång.

För Töcksfors blev det däremot ett litet tapp för gränshandeln med 35 miljoner från 2017 och slutade på just över en miljard norska kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.