Nobelhallen i Karlskoga kommer att byggas om. Foto: TT

Miljonsatsning på Nobelhallen i Karlskoga

Uppdaterad
Publicerad

Nobelhallen i Karlskoga som är hockeylaget BIK Karlskogas hemmaarena kommer att totalrenoveras och även bli en plats för mässor och evenamang. Byggstart planeras till nästa år.

2023 ska den nya arenan stå klar då hoppas man förutom ishockeyn som då kommer uppfylla SHL-kraven  att manäven ska kunna anordna konserter, teatrar och mässor.

– En arena i den här klassen kommer att bidra till så mycket för Karlskoga och karlskogaborna. Inte bara föreningslivet kommer dra nytta av det, näringslivet kommer också att känna av denna satsning – och inte minst de som bor här och alla de besökare som kommer att lockas hit, de kommer få upplevelser som annars inte var möjliga att få just här, säger Johan Harryson, kommundirektör på Karlskoga kommun i ett pressmedelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.