Polisen utreder skjutningen i en lägenhet på området Kronoparken i Karlstad. Foto: Dagsmedia.

Misstanken mot 17-åringen stärkt – omhäktades på sannolika skäl

Publicerad

Misstankarna mot den 17-åring som häktades skäligen misstänkt för försök till mord, i samband med Kronoparksskjutningen, har stärkts. Under torsdagen omhäktades 17-åringen på sannolika skäl, den högre misstankegraden.

Skjutningen in i en lägenhet på Kronoparken i Karlstad inträffade natten den 30 juli på Kvintettgatan. En person träffades av flera skott och fick föras till sjukhus.

Tre häktade sen tidigare

Tre unga män, 17-åringen, en 19-åring och en 21-åring, har suttit häktade sedan i början av augusti i samband med Kronoparksskjutningen och en skjutning på Herrhagen. Även en fjärde person, en 19-åring, satt häktad men han släpptes.

Utredningen går vidare om de två skjutningarna i Karlstad, den ena in i en lägenhet här på Herrhagen. Foto: SVT

21-åringen är misstänkt på sannolika skäl för försök till mord när det gäller skjutningen på både Kronoparken och Herrhagen.

17-åringen är skäligen misstänkt för försök till mord när det gäller Kronoparksskjutningen men misstankegraden mot honom har nu alltså stärkts.

– Jag anser att det rör sig om sannolika skäl, säger åklagare Rebecca Hällgren till NWT.

17-åringens advokat om omhäktningen

Omhäktningsförhandling för 17-åringen hölls under torsdagseftermiddagen då han häktades av tingsrätten på sannolika skäl misstänkt för försök till mord efter att åklagaren lagt fram ny bevisning.

– Den bevisning som åklagaren la fram idag tycker jag inte stärker misstankarna mot honom, säger 17-åringens advokat Anders Olsson.

Alla inblandade misstänks också för försök till människorov i samband med en händelse som inträffade vid lägenheten där skjutningen på Herrhagen ägde rum.

– Min klient nekar till båda brottsmisstankarna, säger Anders Olsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Skjutningar i Karlstad

Mer i ämnet