Misstänks för ett 20-tal barnsexbrott

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern åtalas nu för en stor mängd sexuella övergrepp samt våldtäkt mot barn. Gärningarna ska ha begåtts via internet.

Den åtalade mannen är inte hemmahörande i Värmland. Det är däremot många av offren. Enligt åtalet har mannen använt sig av olika sociala medier och internetplattformar för att komma i kontakt med barnen som han bland annat förmått filma sig själva nakna och i samband med det utföra sexuella handlingar mot sig själva. De yngsta offren är inte mer än åtta och nio år gamla.

Likställt med våldtäkt

21-åringen åtalas för bland annat grovt utnyttjande av barn för sexuell posering, sexuellt ofredande, barnpornografibrott samt våldtäkt. Våldtäktsrubriceringen kommer sig av att att mannen ska ha förmått en nioåring att utföra sexuella handlingar mot sig själv som är att jämställa med våldtäkt.

Sammanlagt är det tolv barn som ska ha utsatts för övergrepp. De utsatta ska ha befunnit sig i Värmland, Stockholm, Jönköping, Gävleborg och Västerbotten när övergreppen begicks.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.