– Det har inte varit någon trevlig stämning, säger Herrhagsföretagaren Stefan Sandström om det år som blottaren opererat i stadsdelen. Foto: Johan Hedlund/SVT

Misstänkt blottare fast – Herrhagen drar en lättnadens suck

Uppdaterad
Publicerad

Invånarna i stadsdelen Herrhagen i Karlstad drar i dag en lättnadens suck efter att polisen meddelat att de anhållit en man i 60-årsåldern, misstänkt för att ha blottat sig för barn vid minst sex tillfällen det senaste året.

– Hoppas de tagit rätt person, säger en av de Herrhagsbor vi mötte i stadsdelen under onsdagen.

På samma sätt som den oro som Herrhagsblottaren spridit kring sig blivit till det självklara samtalsämnet under det år som blottaren opererat blev dagens besked att en misstänkt anhållits onsdagens stora snackis.

– Det har tagit lång tid, säger Herrhagsbon Petter Sönnfors om polisens arbete med att få fast blottaren på Herrhagen.

Men han är trots tidsutdräkten nöjd med att en person nu finns bakom lås och bom, på sannolika skäl misstänkt för flera fall av sexuella ofredanden.

I videon ovan ger ett par Herrhagsbor uttryck för sina känslor i och med att den misstänkte blottaren omhändertagits av polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.