Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
– Den troliga slutsats man kan dra är att domstolen ansett att bevisningen inte räckt till för fällande domar, säger kammaråklagare Per Svensson. Foto: SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Misstänkt för Kronoparksskjutningen släppt ur häktet

Uppdaterad
Publicerad

De tre unga män som åtalats i samband med sommarens skjutning på Kronoparken i Karlstad försattes idag på fri fot när rättegången avslutades i Värmlands tingsrätt.
– Den troliga slutsats man kan dra är att domstolen ansett att bevisningen inte räckt till för fällande domar, säger kammaråklagare Per Svensson.

Åklagaren yrkade på sluten ungdomsvård i minst två år för en 17-åring som åtalats för mordförsök och fängelse för två andra män som tillsammans med 17-åringen misstänks bland annat för försök till människorov.

– Jag tycker inte att deras bevisning varit så stark att det kunnat leda till en fällande dom, säger Anders Olsson, advokat som försvarade den åtalade 17-åringen.

17-åringen pekades ut

Åklagarnas åtal byggde på målsägande som berättade om hur angreppen på dem skett. Den man som blev skjuten pekade till exempel ut 17-åringen. Också andra vittnen och telefonanalyser låg till grund för åtalet.

– Jag kan ändå konstatera att bevisningen fallit ut i stora drag på det sätt som vi hade räknat med, säger Per Svensson.

Erkände narkotikabrott

En av de åtalade erkände två fall av ringa narkotikabrott. I övrigt nekade alla tre åtalade till anklagelserna som också omfattade olaga frihetsberövande, olaga hot och häleri.

Domen i Värmlands tingsrätt avkunnas den 14 november.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Skjutningar i Karlstad

Mer i ämnet